Fjorden 2 dage senere!

2 dage senere var den så gal igen. Netop som jeg ankom til pladsen, sejlede den lille jolle ind på det lave vand og en bøje fløj udenbords. Nu måtte det være nok! Fiskerikontrollen blev ringet op, efter lidt insisterende argumentation, blev jeg stillet om til et par kontroløre der var på landevejen, de fik så en beskrivelse af hvad jeg kunne stå og være vidne til.
Et par timer senere blev jeg så ringet op, det viste sig at være fiskerikontrollen der havde taget min anmeldelse alvorligt og netop var igang med at bjerge et ulovligt placeret redskab, de ville lige høre nærmere om der var andre steder i området der var værd at kigge efter i sømmene, og det var der… hvad de endte med at hive op ad vandet ved jeg ikke, men hvis de bare er rendt ind i halvt så mange ulovlige garn som jeg er de sidste par uger, så har de haft rigeligt at se til og som fiskerikontrollen så rigtigt sagde i telefonen så var det jo en sjælden smuk aften, så mon ikke alle garnpiraterne var på vej på vandet nu her hvor lyset begyndte at svinde.
Stor ros stil fiskerikontrollen for at reagere på min anmeldelse, nu skal vi bare ha politikkerne på banen så alle fjorde (flaskehalse) kan blive garnfri zoner
Fiskekontrollen kan fanges på følgende telefonnummer døgnet rundt 72 18 56 09 eller i dagtiden på 72 18 56 00.

Husk at indrapportere ulovlige garn til Fiskerikontrollen  og på
http://webfd.fd.dk/php/anmeldelse/

Nogle sætter ulovlige garn, fordi de ikke har sat sig ind i reglerne, mens andre bevidst overtræder dem. Reglerne om garnfiskeri kan læses på www.fd.fvm.dk.

Lad os få stoppet al garnfiskeri i de danske fjorde og skabe et mekka for fiskere fra ind og udland. der ligger og gemmer sig mange uudnyttet indtjeningsmuligheder i det rekreative fiskeri, på Fyn har en investering på 4 millioner skabt en omsætning på 38 millioner, tænk hvad det kunne blive til på landsplan. Men det kræver en satsning og handling fra lokalpolitikkerne NU!!

Top Fishing Websites at TopFishingSites.Com

8 thoughts on “Fjorden 2 dage senere!

 1. Her er lige en hilsen fra Fiskerikontrollen.
  Det er IKKE Fiskeridirektoratet der i sin tid oprettede domænet ulovlige.net
  Brug venligst linket længere oppe i denne tråd.
  I går rykkede vi også direkte ud på en anmeldelse i Isefjorden. Anmeldelsen lød på garn, som lige var blevet sat 30-50m fra land. Det viste sig, at der var udsat redskaber ved lokationen, men ingen garn var sat 30-50m fra land. Derimod stod den vager der var tættest på land 131m ude. Afstanden blev målt med laserkikkert.

  En god idé for dem som vil anmelde ulovlige garn indenfor 100m.
  Gå ud på en mark. Tag en god sten og kast den afsted og skridt derefter ud hvor langt du kan kaste. (typisk 30-50m)
  Næste gang du ser en vager (for tæt på land) så prøv og tag en sten i samme størrelse og kast alt hvad du kan. Du vil nok blive overrasket.
  Det er utroligt svært, at bedømme fra land hvor langt 100m er ude i vandet. Det er meget nemmere, at bedømme fra vandet mod land. Jeg ved ikke hvorfor. Men synet tager gevaldigt røven på mange stangfiskere 😀

  Dette skal ikke afholde jer fra, at anmelde. Men det kunne mindske mange forgæves ture fra vores side.
  Knæk og bræk til alle

 2. Pingback: Hvor lavt kan man synke? | Holbæk og Omegns Lystfiskerforening

 3. Hej Rune.
  Oplevelsen skulle vel ikke være omkring Lille Rørbæk?
  Jeg havde selv en oplevelse med en garnfisker. Han rygtede sine åleruser, men sejlede ind til mig. Her pralede han stolt med alle de ørrede han fanger i garn inden for 100m zonen, selv om han viste det var ulovligt. Han havde prøvet at sætte garn længere ude, men uden resultat. Så derfor sætter han dem nu tættere på kysten.
  Episoden er rapporteret til myndighederne, kan så kun håbe han bliver taget. Gav tydeligt signalment af person og båd.
  Mvh Søren

  • hej Søren
   Jo der er tale om udmundingen af Værebro Å, ind til for få år siden var der et fremragende fiskeri i området omkring her i april og ind i maj måned, men det massive garnpirateri i og omkring å-udmundingen har mere eller mindre nedfisket en ellers sund bestand, og de sidste 2 år har været ualmindelig ringe.
   desværre så drives garnfiskeriet på en måde så det er næsten umuligt for fiskerikontrollen at gøre noget ved det!
   men hvis vi nu bliver ved med at holde øje og rapportere når der foregår ulovligheder, kan vi jo håbe at det en dag vil blive stoppet.
   Rune

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s