Kystfluer

Alt efter sæson er der fluer der virker bedre end andre, her vil jeg give en gennemgang af mit fluevalg!

Havørreden elsker en rejemad


Det nyeste skud på stammen, fluen der nappede en lille fin 44 cms havørred på første tur og en 6 kilos på anden, får ganske naturligt en fast plads i min fluebox og for enden af forfanget

Endnu en variant af vores ynglings imitation her er den i en ny og "kogt" version jeg glæder mig meget til at se den i aktion på kysten, når isen bryder!

Roskilderejen i form af en "a Perfect copper Shrimp" en flue jeg forventer mig meget af når fiskene bliver lidt mere selektive.

En rigtig smuk rejeimitation af kern Lund her er den bundet med en af mine farvorit matrialer.. Lite Brite iceblue blandet med uld fra isbjørn.

En super fiskeimitation, jeg bruger den ofte som ophænger. på dage med fladt vand og klart vand kan den være suveræn. fisker hele året.

En stor synlig flue, der fisker rigtig godt i oprørt vand. fisker også godt i områder hvor fjordsild og brisling kommer ind under land så som sund og fjorde

sådan en martsdag hvor vandet er koldt og der ikke er liv at få øje på, så svømmer der alligevel lidt fisk rundt i form af små sølvskinnende hundestejlere, derfor kan det betale sig at have "den lille Hvide" i æsken

Vinterudgaven af Møn-Zonkeren, et sikkert valg til østersøens store havørreder

Fluen alle der fisker efter store østersøhavørreder bør have i deres flueæske og for enden af forfanget!

En klassiker der har bevist sin berettigelse i alle seriøse flueæsker

Citronen er endnu fremragende vinterflue, en rigtig killer på den svenske syd og østkyst.

Baby Shrimp er en fremragende flue til stille vejr og ginklart vand fluen bør bindes på # 10 - #12 krog og holdes i dæmpede farver

Pattegrisen behøver vist ingen præsentation.. men en tak til Claus Eriksen for at kreere en storfanger er vel på sin plads!

jeg har i mange år fisket med Honey shrimp som en af favoritterne så kom "pattegrisen" på banen og den er svær at komme uden om, Så en dag ved stikket kom åbenbaringen til mig.. den ultimative flue måtte jo være "Honning grisen" og så blev den bundet.. den har forøvrigt fanget rigtig mange fisk siden!!

En super effektiv flue, som gennem tiderne har givet rigtig mange fine fisk, fluen er min favorit i efterårsmånederne, først i afdæmpet farver og når vandet når under de 7 grader skifter jeg til den pink model her, fisker gerne med en lille ubelastet "hvid djævlemysis" foran, det har givet end til flere dubletter

Kobberrejen - en variant af kobberbassen. en flue jeg bruger rigtig meget i stille klart vand, især om efteråret kan den være effektiv. Ligeledes kan den være forskellen på succes og fiasko når det gælder steelheads. krogen er en partrigde klinkhammer #10

Top Fishing Websites at TopFishingSites.Com

Reklamer

10 thoughts on “Kystfluer

 1. Hej Rune… Må sige at det virkelig er nogle flotte fluer du render rundt med. Zonkerfluer og reje”madder” er også det primære indhold af mine bokse. Jeg synes din “A perfect Copper Shrimp” ser lækker ud, men kunne godt tænke mig at se et lys mæssigt bedre billed. Kan ikke helt gennemskue farverne med det filter.

  • Hej Emil
   tak skal du have 🙂 fiskene er nok ligeglade, men jeg syntes der er noget lækkert ved at fiske med flotte hjemmelavet fluer.
   jeg finder lige et billed med et andet lysfald
   Rune

   • Fedt.. Jeg tror at du har ret. (desværre 🙂 ) Men ja, kombinationen af en flot og stræk hjemmebundet flue, er nu det bedste.

    / Emil

 2. “Kystfluer | Seatrout flyfisher” in fact makes me think a small bit more.
  I really loved every single element of this
  blog post. I appreciate it ,Bennie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s